Din guide til den danske medborgerskabsprøve

 

Dagene inden selve testen for medborgerskab kan der være mange nerver på spil. Det er nu hvor lang tids forberedelser ender ud i en enkelt prøve der kan afgøre din fremtid. Derfor er det vigtigt at sætte sig så godt ind i hvad der foregår, så du kan opnå de bedste resultater, og forhåbentlig komme gennem processen uden stress eller bekymringer.

 

I denne artikel har vi samlet en række tips og tricks du kan bruge for nemmere at bestå den danske medborgerskabsprøve, så hvis du eller en du kender skal tage testen, så kan det være en god idé at bruge 5-10 minutter på denne artikel. Held og lykke, og god fornøjelse!

Hvad kræver det at bestå medborgerskabsprøven?

Det er ikke nogen hemmelighed at det kan være temmelig tidskrævende at gøre sig klar på at bestå den danske medborgerskabsprøve. Der er mange spørgsmål man skal svare korrekt på, og disse spørgsmål kan handle om en lang række ting, fra politik og kultur til landets rige og mangeårige historie.

 

De seneste medborgerskabsprøver der allerede er blevet afholdt kan faktisk findes på

internettet, ved at klikke her. Der kan man finde spørgsmålene der skulle besvares korrekt for at bestå prøven. 

Til nogle spørgsmål kræver det at man har en god forståelse for ikke blot reglerne, men også de præcise detaljer, mens man med andre spørgsmål skal kunne huske forskellige tal og statistikker. Men bare rolig, mange af disse oplysninger kan man finde i et enkelt samlet dokument, som vi nævner længere nede på siden.

 

Er det svært at bestå?

Det kan være forholdsvis tidskrævende at studere og forberede sig på en god oplevelse, men selve medborgerskabsprøven behøver ikke være en stor udfordring hvad angår sværhedsgrad.

Som mange andre ting afhænger det nemlig især af hvor godt forberedt man er. Der er mange krav man skal opfylde, ligesom der er mange regler og retningslinjer der skal følges nøje.

Selve prøven består af 25 spørgsmål, hvor man skal svare korrekt på mindst 20 eller flere af spørgsmålene for at bestå prøven. Hver spørgsmål har flere svarmuligheder man kan vælge mellem. Officielt bliver det sagt at spørgsmålene omhandler de danske værdier, den danske historie og kultur.

Normalt bliver der afsat en kort periode á 30 minutter for testen der koster 825,- i prøvegebyr.

Dette beløb skal betales til hver prøve, så hvis du ikke består første gang skal man altså betale beløbet igen næste gang man prøver.

I det officielle læremateriale finder du detaljer omkring alle disse emner, men der findes også mange andre måder hvorpå du kan studere til medborgerskabsprøven.

Det er for eksempel muligt at tilmelde dig online lektioner, eller du kan finde en der underviser et helt hold i lokaler hvis det passer bedre til dig og din måde at lære på.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Add Comment *

Name *

Email *